OKUL ÖNCESİ

02-12-2022 16:49
OKUL ÖNCESİ
VİTAMİNLERİ ÖĞRENİYORUM

Beslenme insanın sağlıkla hayatını devam ettirebilmesi için çok önemlidir. Günümüzde birçok çalışma ile sağlıklı beslenmenin yolları halen araştırılmaktadır. Ne yediğini bilmek ve neyi neden yediğini bilmek ise çok daha önemlidir. Art Puzzle Pre-School Serisi’nin bir üyesi olan " Vitaminleri Öğreniyorum” yapbozu, çocuklarımıza keyifli bir yolla besinleri ve içerdikleri vitaminleri öğretmek amacıyla tasarlanmıştır.
A, B, C, D, E, K vitaminlerini içeren bu yapboz, her bir vitamini barındıran birden fazla besini de çocuklarımızın öğrenmesine ve vitaminler ile besinleri eşleştirmesine fayda sağlayacaktır. Çocuklarımızın hem zihinsel hem de fiziksel gelişimine katkıda bulunan bu etkinlik, aynı zamanda sağlıklı besinlere aşina olmalarını sağlayarak yeme-içme alışkanlıkları üzerinde de olumlu etki de bulunacaktır.

TANGRAM

Tangram bireyin şekilleri yerleştirme becerilerini geliştirir.
Birden fazla şeklin yerleşimini gerçekleştirirken zihin kontrolünü geliştirmekte fayda sağlar
Matematiksel bakış açısını geliştirmek ve pratikte matematiğin temelini öğrenmekte çok eğlenceli ve etkileyici bir yoldur
Koordinasyon ve problem çözme yeteneğinin gelişmesinde etkin rol oynar
Dikkat eksikliğinin çözümünde yardımcı bir rol oynar
Art Puzzle ,tarihi çok eski yıllara dayanan Çin bulmacası Tangram’ı oyun severlerin beğenisine sunmaktadır. Tangram tarihten bugüne bir çok toplum tarafından rağbet gören yaratıcı ve eğlenceli bir zeka oyunudur. Tangram’da amaç yedi farklı geometrik şekli kullanarak birbirinden farklı bütünler oluşturabilmektir. Benzer şekilleri kullanarak yüzlerce hatta binlerce farklı bütünler elde etmek Tangram’la mümkündür.

VUCUDUMUZU ÖĞRENİYORUM

Sinir Sistemi ·Beyin vücudumuzun kontrol merkezidir. Bir bilgisayar gibi duyularımızdan mesajları alır ve vücudun diğer bölümlerine gönderir. Dolaşım Sistemi ·Kalp kanı pompalayarak tüm vücutta dolaşmasını sağlar. Solunum Sistemi ·Akciğer kana oksijen verip, kandaki karbondioksiti temizler. Sindirim Sistemi ·Mide yediğimiz besinleri sindirerek vücuda yararlı hale getirir. ·İnce bağırsak mideden gelen besinlerin yararlı olanlarının kana karışmasını sağlar. ·Kalın bağırsak sindirilemeyen besinlerin vücuttan atılmasını sağlar. ·Karaciğer toksinleri kandan temizlemeye yardımcı olur ve yediklerimizi sindirmemiz için kimyasallar üreterek bize yardımcı olur. ·Pankreas sindirime yardımcı enzimleri ve kan şekerini düzenleyen insülin hormonunu salgılar. ·Safra kesesi karaciğerin ürettiği safra sıvısını depolar ve bu safra sıvısı midede sindirime yardım eder. ·Böbrekler kanı süzer. Doğru miktarda tuz ve şekerin kanımızda bulunmasını sağlar. ·Dalak kan hücrelerinin yapımına, alyuvar depolamaya ve bağışıklık sistemine yardım eder

GERİ DÖNÜŞÜM

Geri dönüşüm sadece yetişkinlerin değil, çocukların da sorumluluk alması gereken bir konudur. Çocukları geri dönüşümün ve çevreyi korumanın önemi konusunda eğitmek, çevreyi korumaya yönelik ömür boyu sürecek bir anlaşmanın ilk adımıdır. Çocuklar, çöp kamyonunun evlerinden çöp topladığını gördüklerinde, bunun öylece ortadan kaybolmadığını bilemeyebilirler. Yetişkinler olarak, bu sürecin genellikle bir çöplükte sonladığını biliyoruz. Çocuklarınıza çevre dostu uygulamaları öğreterek ve bunları evinizde kullanarak, yalnızca çöpün nereye vardığını değil, aynı zamanda daha az atık üretiminin nasıl bir parçası olabileceklerini de öğretebilirsiniz. Art Puzzle Pre-School Serisi’nin bir parçası olan Geri Dönüşüm Puzzle, doğaya saygılı ve yeşili seven, geri dönüşüme önem veren nesiller yetiştirme yolunda siz ebeveynlere yardımcı olmak için, uzmanlar tarafından tasarlandı. Geri dönüşümle alakalı bazı şaşırtıcı bilgiler ; Bir alüminyumun geri dönüşümü üç saatliğine evinizin televizyonunu çalıştırmak için yeterli miktarda enerji tasarrufu sağlamaya yardımcı olabilir! 1 ton geri dönüştürülmüş kağıt yaklaşık 17 ağaç, 350 galondan fazla petrol ve çok fazla depolama alanı tasarrufu sağlayabilir. Bu da daha az hava kirliliği anlamına geliyor! Geri dönüştürülmüş kağıt, ham maddeden yapıldığından % 70 daha az hava kirliliğine neden oluyor.

ALFABE ÖĞRENİYORUM

Erken çocukluk dönemi eğitimi( EÇDE ), ilkokula hazırlıktan daha fazlasıdır. EÇDE yaşam boyu öğrenme, sağlam ve kapsamlı bir temel oluşturma, çocuğun sosyal, duygusal, bilişsel ve fiziksel ihtiyaçlarının bütünsel gelişimini amaçlar. EÇDE eğitimi ile geleceğin empati sahibi ,yetenekli ve sorumluluk sahibi yetişkinleri yetiştirebiliriz. Okul Öncesi serimiz ‘’ Alfabe Öğreniyorum ‘’ yapbozumuz, içindeki hem Türkçe hem de İngilizce nesnelerle, size bu yolda yardımcı olmak için uzmanlarca oluşturuldu.
    
 
 
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.