ÇOCUK PUZZLE

02-12-2022 09:30
ÇOCUK PUZZLE
Art Kids ahşap serisi, 3 mm esnek egzotik Afrika ağacından üretilmiştir. Bebeğinizin bilişsel kavrama ve ince motor becerilerini geliştirmesi için mükemmel bir yöntemdir. Ayrıca bebeğinizle geçirdiğiniz bu kaliteli zaman, sosyal ilişkilerinin gelişmesine katkı sağlamaktadır.

Dikkat Eksikliğini Giderir



Küçük ve karışık parçalar içerisinden doğru parçayı bulup büyük resimdeki doğru yere yerleştirmek fazlasıyla dikkat gerektirir. Bu nedenle puzzle yaparken çocukların dikkatleri, maksimum seviyeye çıkabilir. Dikkatlerini maksimum seviyede kullanmalarını sağlayan bu oyun, çocukların konsantrasyon becerisini geliştirmesine yardımcı olur ve dikkat eksikliğini giderir.

Görsel Hafızayı Geliştirir



Şekil, zemin ve desen algısı gerektiren puzzle, parçadan bütüne gitme özelliği ile bu algıyı geliştirir. Zamanla daha iyi bir şekilde parçadan bütünü görebilme ya da hangi parçanın nerede olduğunu hatırlayabilme yetenekleri oturarak çocukların yapboz yapmaktan daha keyif aldıkları açıkça görülür. Bunun temelini ise puzzle yapmanın görsel hafızayı geliştirme etkisi oluşturur.

Problem Çözme Yeteneğine Katkı Sağlar



Parçaları birleştirerek anlamlı bir görsel oluşturma, düşünsel ve problem çözmeye yönelik bir çaba gerektirir. Puzzle bu özelliği ile çocuklarda düşünme ve problem çözme yeteneğine katkı sağlar. Puzzle yaparken çocukların çözümü bulmak için ortaya koydukları düşünsel muhakeme zihinlerinin gelişmesini sağlar.

Özgüven Duygusu Kazandırır



Puzzle yapmak sabır ve dikkat gerektiren bir süreci kapsar. Sabırla parçaları birleştiren çocuğun sonuca ulaşması ve puzzle tamamlaması onda hem sevinç hem de başarı duygusunu beraberinde getirir. Bu olumlu duygular, özellikle başarma hissiyatı çocuğun özgüvenini de doğrudan etkiler. Bu nedenle puzzle yapmak, çocuklara özgüven duygusu kazandırır.


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.